Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Tumba

En blond kvinna i svart jacka, i bakgrunden trädstammar och flerbostadshus.

Anna Mellström ny vd för Botkyrkabyggen

Sedan mitten av mars är Anna Mellström ny vd för Botkyrkabyggen. Hon har tidigare varit vd på Sollentunahem och på Einar Mattsson Byggnads AB, samt arbetat på bland annat SRV Återvinning AB och Telge Återvinning AB.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta för att Botkyrkabyggen ska få ännu mer nöjda och trygga kunder. Det är ett roligt och inspirerande uppdrag, säger Anna Mellström, vd för Botkyrkabyggen.

Under Anna Mellströms tid som vd på Sollentunahem genomförde företaget ett målfokuserat arbete med att öka kundnöjdheten och hyresgästernas upplevda trygghet. I det arbetet ingick ett stort mått av att lyssna på kunderna och analysera svar, att identifiera förbättringsområden och arbeta med dessa. Erfarenheter hon tar med sig in som vd på Botkyrkabyggen.

– Att arbeta på ett bostadsbolag är att arbeta med människors hem. Det är något mycket personligt och ett stort förtroende och ansvar vi har. Jag brinner för våra kunder, att de ska känna sig nöjda och trygga med sitt boende, säger Anna Mellström, vd för Botkyrkabyggen. Förändring är något som tar tid och som inte sker över en natt.

– Först vill jag lära känna medarbetarna, områdena och fastigheterna där våra hyresgäster bor, för att sedan kunna fatta välgrundade beslut, säger Anna Mellström, vd för Botkyrkabyggen.

Botkyrkabyggens nya vd känner väl till Botkyrka sedan tidigare.

– Jag har varit mycket i Botkyrka genom åren. Jag har tidigare arbetat på SRV Återvinning AB, som ansvarar för hantering av hushållsavfall. Och i mitt första arbete var jag mycket på Hamra gård i Tumba. Det är härligt att vara tillbaka i Botkyrka, säger Anna Mellström, vd för Botkyrkabyggen.

En köksblandare som läcker vattendroppar

Viktigt att felanmäla även små vattenläckor

Många droppar små blir snart en hel å. Visste du att en droppande kran slösar mängder med vatten? Rent dricksvatten som rinner ner i avloppet helt i onödan. Just nu larmar många av våra vattenmätare för läckage. Mycket av detta beror på problem i lägenheterna som droppande kranar och rinnande toaletter. Små mängder som i längden blir ett stort problem. Därför behöver vi din hjälp! Om det läcker vatten någonstans i din lägenhet, tveka inte att göra en felanmälan. Ju snabbare vi kan åtgärda det, desto mer vatten sparar vi tillsammans. För att spara vatten kan du även tänka på att:

  1. Stänga av kranen när du borstar tänderna.
  2. Duscha istället för att bada, minska ner tiden i duschen och stäng av
    kranen när du tvålar in dig.
  3. Använda diskmaskinen istället för att diska för hand. Men se till att fylla
    diskmaskinen innan du sätter igång den.
  4. Tvätta fulla maskiner.

En hand sticker upp ur en hög med färglada kläder.

Nu ska all textil återvinnas

Sedan den 1 januari 2025 är det inte längre tillåtet att slänga textilier bland de vanliga hushållssoporna. Du måste istället sortera ut ditt textilavfall så att det kan återvinnas eller återbrukas. Det gäller all hushållsrelaterad textil, nytt och begagnat, oavsett skick. Så här gör du:

  1. Se till att din textil är torr.
  2. Lägg all textil i en påse och knyt ihop.
  3. Para ihop skor med skosnören eller gummiband.
  4. Lämna påsen i textilcontainern på återvinningscentralen i Tumba eller Fittja. Hela och rena kläder kan ibland lämnas till secondhandbutiker.

Läs mer på www.srvatervinning.se

Botkyrkabyggen i siffror 2024

10 780 bostäder finns i Botkyrkabyggens bestånd.
22 miljoner liter vatten mindre gjorde vi av med 2024 jämfört med 2023.
457 lägenheter förmedlades.
375 lägenheter stambyttes.
364 miljoner kronor satsades på underhåll av våra fastigheter.
50 MWh el producerade Botkyrkabyggens solpaneler.
6,2 GWh producerade Botkyrkabyggens vindkraftverk.
2 721 barn och ungdomar deltog i Kul på lovet.
99,14 % av den inköpta energi som bolaget använder var fossilfri.
82,5 % av hyresgästerna var nöjda med belysningen på gården och nära husen.
86,7 % av våra hyresgäster trivs i sin lägenhet.
77,3 % av hyresgästerna känner sig trygga där de bor.

Maskiner på en byggarbetsplats

Följ bygget av Tumba Port

Bygget av vårt nya hus Tumba Port är igång. Schaktarbetena är klara och vi har pålat marken. Nästa steg är att förbereda inför och gjuta grundplattan. Tumba Port är beläget i slutet av Gröndalsvägen i centrala Tumba och kommer att bestå av 69 lägenheter om 1-2 rum och kök med öppen planlösning samt en lägenhet om 3 rum och kök. Det blir även en gemensam takterass för hyresgästerna i huset. Du kan följa bygget av Tumba Port både på webben och via Botkyrkabyggens YouTube och Instagram.

Läs mer om Tumba Port

Se filmer om bygget av Tumba Port

en röd traktor drar en gul sandsopningsmaskin

Sandsopning, ett säkert vårtecken

Under april månad var det dags att sopa bort sand och grus från våra gator och gårdar. Sandsopningen sker med hjälp av en maskin. Kanske har du sett den åka förbi? Och visst är det väl ett härligt vårtecken när vintern sopas bort? Redan i mars kunde vi skymta andra vårtecken, som snödroppar och krokus. Om några dagar är det dags för en av vårens höjdpunkter, Valborgsmässoafton. Vi har inga egna firanden, men tipsar om firandet på Lida, i Hågelbyparken, på Trädgårdstorp i Tullinge samt Vasastugan i Vårsta.

Bomöte - fysiskt OCH digitalt

I början av april gick vårens bomöten av stapeln. Nytt för i år är att vi har haft två stora gemensamma bomöten, ett för Alby, Fittja och Norsborg och ett för Storvreten och Tumba. En annan nyhet var möjligheten att delta i mötet digitalt.

På plats fanns områdeschefer samt representanter från Polisen, Grannsamverkan och förebyggarenheten för att berätta om sina respektive verksamheter.

Varför får jag inte ställa saker i trapphuset?

Dörrmattor, cyklar, sopor och andra saker får inte ställas i trapphusen. Vid brand eller olycka kan det innebära livsfara för dig och dina grannar. Saker du inte längre vill ha, till exempel trasiga möbler, ska du slänga i grovsoprummet eller ta till återvinningscentralen. Det är ditt ansvar!

Därför får du nyheter på Mina sidor i första hand

Digital kommunikation är den bästa lösningen för att snabbt få ut information till många. Och enligt våra undersökningar har mer än 90 procent av våra hyresgäster tillgång till en smart telefon eller läsplatta.

På Mina sidor kan vi dela upp information per område, fastighet eller byggnad. Det innebär att du får den information som är relevant för just dig. Därför har vi valt Mina sidor som vår primära kanal till er hyresgäster. För att du ska veta vad som händer i ditt hus och i ditt område är det viktigt att du, gärna någon gång per vecka, loggar in och ser om det finns nyheter som berör dig. Du loggar in med Bank-ID eller lösenord.

))